Пазарните регулатори на Хонконг взеха решение да глобят азиатското подразделение

...
Пазарните регулатори на Хонконг взеха решение да глобят азиатското подразделение
Коментари Харесай

Хонконг глоби Goldman Sachs с 350 млн. долара за скандала 1MDB

Пазарните регулатори на Хонконг взеха решение да глобят азиатското поделение на Goldman Sachs с 350 млн. $ поради присъединяване в абсурда 1MBD в Малайзия.

Това е най-голямата парична глоба, налагана в миналото от управляващите в административния район, написа „ Ройтерс “.

Комисията за скъпи бумаги и фючърси означи съществени пропуски в управническия надзор на капиталовата банка, съдействала за присвояването на 2.6 милиарда $ средства, събрани от държавния фонд за развиване на Малайзия, 1Malaysia Development Berhad, в три оферти за облигации през 2012 и 2013 година, които са събрали общо 6.5 милиарда $ и са проведени и обезпечени от Goldman Sachs International. Азиатското звено е спечелило 210 млн. $ от предложенията.

„ Goldman Sachs Азия надалеч не дава отговор на стандартите, които се чакат от лицензиран медиатор по случая 1MDB и претърпя освен репутационни вреди от личните си провали, само че докара и до неприятна известност на промишлеността с скъпи бумаги “, разяснява Томас Аткинсън, изпълнителният шеф на Комисията за скъпи бумаги и фючърси.

През юли компанията реализира съглашение да изплати 3.9 милиарда $ на държавното управление в страната, определяйки това като „ значима стъпка “ в разрешаването на казуса. В рамките на абсурда някогашният малайзийски министър председател Наджиб Разак бе упрекнат в това, че е откраднал 700 млн. $ от основания от него фонд.

Според „ Ройтерс “ тази седмица Goldman Sachs ще се съгласи да изплати други над 2 милиарда $, този път на Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР