Пазарлъците на Турция за НАТО няма да я върнат в

...
Пазарлъците на Турция за НАТО няма да я върнат в
Коментари Харесай

САЩ скастриха Турция: Пазарлъците няма да ви помогнат!

Пазарлъците на Турция за НАТО няма да я върнат в програмата за самолетите F-35, съобщи Адам Смит, ръководител на комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите на Съединени американски щати, представен от турския в. " Дюня ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Турция беше изключена от програмата за бойните самолети поради покупката на съветска система С-400. Запитан дали в подмяна на единодушие за присъединение на Швеция и Финландия към НАТО Турция може да бъде върната в програмата за F-35, Смит съобщи, че не счита за допустима сходна договорка. Той акцентира, че придобиването на зенитно-ракетна система С-400 от Русия съставлява сериозен мотив за безпокойствие от страна на Съединени американски щати.

" Това безпокойствие е обвързвано с съществуването на едно и също място на С-400 и F-35 и опасения, че сериозно значими сведения може да стигнат до руснаците. Смятам, че в последна сметка ще им бъдат дадени (на турците) някои оръжия, само че няма да им бъдат продадени F-35 ", сподели сенаторът. Макар неговата позиция да не е от решителен темперамент по въпроса, тя е значима предвид на вероятността да отразява мнението на администрацията на Джо Байдън, показва " Дюня ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР