Пазарите на петрол не се движат и цените са заседнали

...
Пазарите на петрол не се движат и цените са заседнали
Коментари Харесай

Пазарите на петрол не се движат и цените са заседнали. Въпреки това търговците наливат пари в пазар, който не върви

Пазарите на нефт не се движат и цените са заседнали в дребни граници, само че все пак търговците наливат пари в петролни деривати. Отвореният интерес към главните петролни фючърсни контракти се увеличи до най-високото си равнище от март 2022 година, по данни на Bloomberg. Тази година са добавени към 660 милиона барела петролни деривати.

В момента суровият нефт WTI се търгува за 73,4 $ за барел, което е по-ниско от най-високата му стойност от към 78 $ за барел през последните два месеца. Междувременно суровият вид Brent е 78,8 $ за барел, като пика беше от 83 $.

По-голямото от междинното нарастване на петрола в портфейлите на търговците може да се дължи на това, че търговците обичат да се намесват, когато цените са слаби. Един анализатор от PVM Oil Associates сподели, че е " изкушаващо да се доближи дъното ", отбелязва Bloomberg.

Въпреки хаоса в Червено море, който заплашваше да попречва световните доставки на сила, цените на петрола в действителност паднаха по-ниско пиковете си през 2023 година през септември. Една от аргументите е закъсалата стопанска система на Китай и въпросите към добива на ОПЕК, които смъкнаха цените надолу. Някои анализатори считат, че напрежението в Червено море в действителност основава дъно под цените, което им пречи да паднат по-ниско.

Петролният взрив в Съединени американски щати пък наводни пазарите с нефт предходната година, което също оказва въздействие на цените.

Пазари скоро могат да се извърнат наобратно, счита изпълнителният шеф на Occidental Petroleum. Вики Холуб съобщи, че до момента в който свръхпредлагането на нефт задържа цените, дефицитът на недопечен нефт евентуално ще бъде пазарната тематика през идващите години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР