Пазарджишкото Напоителни системи“ ЕАД клон Тополница организира събитие по повод

...
Пазарджишкото Напоителни системи“ ЕАД клон Тополница организира събитие по повод
Коментари Харесай

На Празник на водата ще наградят отличени в конкурс ученици

Пазарджишкото „ Напоителни системи “ ЕАД клон Тополница провежда събитие във връзка честването на Световния ден на водата.

От 16.00ч. в Голямата зала на Младежки дом Пазарджик, ще бъдат връчени премиите от провелия се районен училищен конкурс, в който взеха присъединяване възпитаници от област Пазарджик, под надпис „ Водата – живот, страст, буря “. Конкурсът е под патронажа на регионалния шеф Стефан Мирев и със съдействието на Община Пазарджик, РУО Пазарджик, Регионална инспекция за опазване на околната среда Пазарджик, ОД „ Земеделие “, РЗИ Пазарджик и ВиК Пазарджик.
Участващите възпитаници бяха разграничени в три възрастови групи от I-ви до IV-ти клас, от V-ти до VII-ми клас и от VIII до XII клас, а оценените планове в три категории: рисунка, клип/мултимедиен план и колаж.
Очаква се на церемонията да участват изпълнителният шеф на „ Напоителни системи “ ЕАД – Снежина Динева, регионалният шеф на Пазарджик Стефан Мирев, шефовете на всички институции взели участие в организацията за провеждането на празника на водата. Със специфичното присъединяване на танцова групировка „ Албена “ и състезателен клуб „ Импулс “.
Съгласно резолюция 47/193 на Общото заседание на Организация на обединените нации от 22 февруари 1993 година, Световният ден на водата се отбелязва на 22 март. Целта на Деня е да притегли вниманието на обществеността към казуса за достъпа на хора до чиста питейна вода, към значимостта на опазването на запасите от прясна вода и на водните запаси като цяло. Темата на Световния ден на водата за 2018г. е „ Природата на водата “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР