Пазарджишкият административен съд обяви за недействителен избора на кмет на

...
Пазарджишкият административен съд обяви за недействителен избора на кмет на
Коментари Харесай

Съд обяви за недействителен избора на кмет на община Панагюрище

Пазарджишкият административен съд разгласи за нереален избора на кмет на община Панагюрище.

Според магистратите са открити основни нарушавания на изборния развой при провеждането на балотажа. С нормите на Изборния кодекс са въведени условия, спазването на които дава гаранция, че изборите са извършени без нарушавания. В случая тези условия са нарушени.

При по този начин откритите нарушавания на изборния развой, следва да се анулира решението на ОИК – Панагюрище и избора за кмет на Община Панагюрище, извършен на втори тур да се разгласи за нереален, съобщи .



Резултатите от вота бяха обжалвани от досегашния кмет на Панагюрище Никола Белишки, който загуби на втори тур с 28 гласа от Желязко Гагов. Предмет на жалбата бяха нарушавания в 15 секции. Бюлетините от 14 комисии бяха преброени от движимости лица в Панагюрище, а от 25 СИК в Попинци бюлетините бяха преброени в правосъдната зала.

Със същото решение Административният съд осъжда Общинска изборна комисия – Панагюрище да заплати на Никола Белишки сумата от 990 лв., представляваща сторените в производството съдебно-деловодни разходи за хонорари за движимости лица.



Решението предстои на обжалване с касационна тъжба, пред Върховния административен съд в 7-дневен период от съобщаването му на страните.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР