Пазарджишката Окръжна прокуратура привлече като обвиняем 39-годишния Димитър В., който

...
Пазарджишката Окръжна прокуратура привлече като обвиняем 39-годишния Димитър В., който
Коментари Харесай

Доживотен затвор грози 39-годишния Димитър, застрелял приятелката си Величка

Пазарджишката Окръжна прокуратура притегли като обвинен 39-годишния Димитър В., който на 18 декември с противозаконна самоделна ловна пушка е прострелял 42-годишната си другарка Величка от село Симеоновец, община Септември. Димитър е упрекнат, че съзнателно е умъртвил жената- закононарушение по чл.116 ал.1 т.6 по отношение на чл.115 от Наказателен кодекс, прецизираха от прокуратурата. Наказанието по чл.116 от Наказателен кодекс планува отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

Спрямо Димитър В. е повдигнато обвиняване, че е държал без съответно позволение ловната пушка и 5 ловни патрони. Пушката бе открита, скрита в сак, пренебрегнат край резервоар сред двете села Семчиново и Симеоновец.

Разследващите са открили, че Димитър и Величка се познавали от дълго време и през избрани интервали живеели на взаимни начала. Към момента на осъществяване на действието те не били в взаимно общуване.

Трагедията се е разиграла на 18 декември т.г., като към 19,10 ч. на тел. 112 е бил подаден сигнал, че в частен дом в с. Симеоновец е простреляна 42-годишната Величка Д. Пристигналите на място лекарски екипи установили гибелта й. Като причинител на действието е открит Димитър В., на 39 година, който откакто прострелял приятелката си, избягал.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пазарджик да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража " по отношение на него.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР