Пазарджик. Проблемът с пасищата на пазарджишките млекопроизводители е вече решен,

...
Пазарджик. Проблемът с пасищата на пазарджишките млекопроизводители е вече решен,
Коментари Харесай

Румен Георгиев, Асоциация на млекопроизводителите в област Пазарджи: Проблемът с пасищата на пазарджишките млекопроизводители е решен

Пазарджик. Проблемът с пасищата на пазарджишките млекопроизводители е към този момент решен, заяви за Радио „ Фокус “-Пазарджик Румен Георгиев, ръководител на Асоциацията на млекопроизводителите в област Пазарджик. „ Относно казуса с пасищата има усъвършенстване и оживление. Млекопроизводителите провеждат сбирки през месец и разискват решаването на настоящите проблеми. Няма недоволства, каквито е имало преди години, във връзка с използването на пасища “, посочи Георгиев.
Според него, признатото от Министерство на земеделието изискване да се има несъмнено количество животни, с цел да се придобие право за прилагане на обещано пасбище, е спомогнало за решаването на казуса. Сега притежателите се употребяват с преимущество за използването на пасища. Румен Георгиев добави, че в Пазарджишко преобладаващата порода крави е „ черно шарено говедо “, след него се подрежда породата „ симентал “, а трета по известност порода в региона е „ кафяво родопско говедо “, само че то дава по-малко мляко спрямо другите породи крави.
Светлана ЕЛЕНКИНА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР