Пазарджик. Областната администрация в Пазарджик обмисля вариант за закупуване на

...
Пазарджик. Областната администрация в Пазарджик обмисля вариант за закупуване на
Коментари Харесай

Пазарджик: Областната администрация обмисля закупуване на професионални дронове за контрол на проходимостта на речните корита в региона

Пазарджик. Областната администрация в Пазарджик обмисля вид за закупуване на професионални дронове, благодарение на които да прави надзор във връзка с проходимостта на речните корита в района, заяви за Радио „ Фокус “ – Пазарджик основният секретар на Областната администрация Светлин Карталов. Изпратено е питане към профилирана компания в Панагюрище, която обезпечава сходни устройства за потребностите на военните. „ Дроновете ще са нужни за документиране на положението на речните корита преди и след дейностите по почистването им от растителност. Устройствата могат да бъдат употребявани при спешни обстановки, при пожари, за търсене на хора в планината “, посочи Карталов.
Почистването на речните сектори се прави въз основата на одобрена план-програма от Регионалната ревизия по околната среда и водите и Басейнова дирекция. Програмата включва 22 обособени позиции, като се работи по 13 сектора на територията на общините Пазарджик, Панагюрище, Пещера, Ракитово, Белово, Брацигово, Стрелча и Лесичово.
Албена ЖИЛЕКОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР