Пазарджик и 31 села в общината са в бедствено положение

...
Пазарджик и 31 села в общината са в бедствено положение
Коментари Харесай

Пазарджик и 31 села в бедствено положение заради криза с боклука

Пазарджик и 31 села в общината са в бедствено състояние поради рецесията с боклука. От общината са безапелационни, че няма да позволен градът да бъде заринат от боклуци.

Общинарите подписаха краткотраен контракт с оператор, който да стопанисва новото районно хранилище за боклуци. Това стана допустимо след оповестяването на бедственото състояние.

„ Фирмата е със забележителен опит тъкмо в тази област, тя е стопанисвала две от огромните районни депа в страната”, посочи Петър Петров, зам.-кмет на Пазарджик.

Старото бунище ще работи до на следващия ден. От втори януари камионите ще разтоварват сметта на новото хранилище. До този миг общината не можеше да употребява новоизградено хранилище за боклуци, защото нямаше оператор

Голяма част от хората в града не считат, че има проблем и не схващат за какво общината разгласи бедствено състояние.

На 1 януари по график сметоизвозващите компании почиват, само че в следобедните часове ще се направи обход и в случай че има доста боклуци, то те ще бъдат събрани.

Ако обжалването на състезанието продължи по-дълго, общината има подготвеност да удължи бедственото състояние с един месец.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР