Пазарът на употребявани електрически автомобили бавно започва да се раздвижва

...
Пазарът на употребявани електрически автомобили бавно започва да се раздвижва
Коментари Харесай

Сега е моментът за електрически автомобил втора употреба

Пазарът на използвани електрически коли постепенно стартира да се раздвижва и в този момент е моментът да се огледа по съществено към него. При дилърите има струпване на такива коли, както и на нови непотърсени. Това предлага нови благоприятни условия за новодошлите в електромобилността, които се интересуват от разноските по възможна облага. Експертите по използвани коли в Dekra споделят какво би трябвало да имате поради, когато купувате използвана електрическа кола.

„ При закупуване на използван електромобил важат същите правила като за използван с мотор с вътрешно горене “ - изяснява Майкъл Циациос, началник на отдела за ръководство на използвани коли в Dekra Automobil GmbH. Той предлага професионална инспекция на използвани коли, която обгръща областите на технологиите, каросерията и електронните системи. Когато купувате електрическа кола, мощно се предлага и щателна инспекция на батерията.

„ Батерията е сърцето на електрическата кола; тя постоянно съставлява една трета от цената на автомобила “ - акцентира Циациос. „ Замяната й, която не се покрива от гаранцията, нормално води до разноски в петцифрен диапазон. Уверете се, че батерията е в положително положение и има задоволителен потенциал. Експлоатационният живот и обсегът зависят от това. Dekra създаде патентован бърз тест на батерията, който употребява основани на AI калкулации, с цел да даде точна информация за „ здравословното положение “ на батерията в границите на 15 минути. “

Има и няколко други точки, които би трябвало да имате поради:

Обхват
„ Препоръчваме на купувачите авансово да се уверят, че асортиментът дава отговор на техния самостоятелен профил на потребление “ - изяснява специалистът - „ Той зависи от размера на батерията, стила на шофиране и външната температура. Стойностите на теста WLTP, показани в брошурите, нормално не са постижими в всекидневието. По-малка батерия може да е подобаваща за потребление при къси пътувания. Ако постоянно карате по-дълги дистанции по автомагистралата, имате потребност от по-голяма батерия, в случай че не желаете да спирате постоянно за зареждане. “

Зареждане
Преди да извършите покупка, целесъобразно е да помислите и за инфраструктурата за зареждане наоколо до дома. Има ли задоволително станции за зареждане покрай или на работата ви? Има ли стенна кутия в гаража или в къщата? Зареждането тук също е по-евтино, в сравнение с социална станция за зареждане, а транспортното средство може да бъде авансово загрято през зимата. Изгодно е да се регистрирате при снабдители, които покриват допустимо най-вече зарядни станции.

Разходи за поддръжка
Има необятно публикувано мнение, че разноските за поддръжка на електрически коли са по-ниски, в сравнение с мотори с вътрешно горене. Опитът обаче демонстрира, че остарряването на спирачните дискове може да бъде по-високо от предстоящото заради по-малко потребление, тъй че от време на време би трябвало да се сменят по-рано, в сравнение с при моторите с вътрешно горене. Освен това часовите ставки в сервизите за електрически транспортни средства се усилиха, защото чиновниците се нуждаят от спомагателна подготовка за работа с електрически коли.

Цена
Електрическите коли към момента нормално са по-скъпи за закупуване от сравнимите с мотори с вътрешно горене. Затова разберете какъв брой тъкмо коства един електромобил авансово и направете съпоставения на цените.

Гаранция
При закупуване на използван електромобил също е целесъобразно да обърнете внимание на оставащия период на гаранцията и обсега на гаранцията - изключително във връзка с батерията. Застрахователните разноски също би трябвало да бъдат включени в изчислението, които постоянно са по-високи за електрически транспортни средства, в сравнение с за сравними мотори с вътрешно горене.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР