Павел Митков е творец, който с лекота създава своите картини,

...
Павел Митков е творец, който с лекота създава своите картини,
Коментари Харесай

Млади български художници - Павел Митков

Павел Митков е създател, който с лекост основава своите картини, съвсем като на смешка, като развлечение. Живописта му е спонтанна, непринудена, буйна. Зад гърба си Павел има над 40 независими изложения в Европа и Съединени американски щати, Mанила, Филипините (1998), Дубай, ОАЕ (1998), Тесалоники, Гърция (2000), Будапеща, Унгария (2002), Виена, Австрия (2003), Варшава, Полша (2003), Вашингтон, Ню Йорк и Чикаго, Съединени американски щати (2003-2004), Токио, Япония (2005) и други

 Негови картини са в сбирките на: починалия Папа Йоан-Павел II, Н.В. Принц Алберт II – Крал на Белгия, Владимир Путин – Президент на Русия, кметът на Москва Юрий Лужков, сенатор Хилъри Клинтън.

 Павел Митков е роден на 17.08.1977 г. в град София в семейство на инженери. В интервала от 1991 г. до 1996 г. учи в колеж по механотехника, където учи немски език. Започва да твори интензивно от 15 годишен и да оказва помощ на фамилията си. През 1997 г. Митков е признат с изобразяване компетентност Landscape design в Лесотехническия Университет. Тогава стартира и съзнателния си живот като актьор и художник. Той в никакъв случай не избира клишетата в живота. Много близки и познати се пробват да го убедят да следва в Художествената Академия в София, само че Митков отхвърля изрично с аргумента, че свободата му е по-важна от всичко.

 Първата независима галерия на художника е и бойното му кръщение. Много трудности среща по пътя си младият актьор. В множеството софийски галерии никой не поглежда картините, а напряко го отпращат. Художникът обикаля на всички места, само че на никое място не го одобряват и не му откликват. Той създава платната си самичък от остарели чаршафи, които опъва върху ръчно сковани подрамки от отпадъчни палета за сирене. Това е интервалът от 1993 г. до 1996 г., когато Митков е признат Landscape design в Лесотехническия Университет с две цялостни шестици на изпитите по изобразяване. Той посещава с интерес лекциите по ботаника, дендрология и история на парковото изкуство. Тогава Митков прави и първото си ателие в студентски град. През 1998 г. съумява да се пребори за първата си галерия в музей " Земята и хората ", която минава извънредно сполучливо.

 Всяко от живописните платна на младия създател влияе със мощна доза натурализъм и естетическа стойност. Основни претекстове в творчеството му са българското Черноморие, градските пейзажи, цветята и абстракциите. Интересна част от неговата биография е присъединяване му във кино лентата Операция „ Шменти шапки “.

*Картините са оразмерени по отношение на уеб стандартите.

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР