Паулу Коелю е роден на 24 август 1947 г. в

...
Паулу Коелю е роден на 24 август 1947 г. в
Коментари Харесай

10 незабравими цитата от творчеството на Паулу Коелю

Паулу Коелю е роден на 24 август 1947 година в Рио де Жанейро в фамилията на Педру Коелю – бележит инженер и Алисия Коелю – ревностна католичка. Още от младежките си години Коелю мечтае за артистична кариера, което не се посреща възторжено от консервативното му семейство.

Коелю посещава локално йезуитско учебно заведение, където развива обич към писането. Родителите му обаче не утвърждават влечението на сина си и той последователно се отдалечава от тях, развивайки непокорен дух. Те възприемат неправилно непостоянното му държание и на три пъти го изпращат в клиника за душевно заболели, където той претърпява разнообразни лечения, измежду които даже и електрошокова.

Паулу Коелю в никакъв случай не е бил конформист. Когато през 1968 година в Бразилия се заражда хипи придвижването като реакция против диктаторския режим в страната, Коелю се причислява към него и стартира да написа публикации, проповядващи независимост. Той написа и текстове на песни, с които изкарва прехраната си. През 1973 година става член на организация, защитаваща свободата на словото.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР