Пътят край Своге с огромни нарушения и множество пропуски Огромна

...
Пътят край Своге с огромни нарушения и множество пропуски Огромна
Коментари Харесай

КФН: 10 лв. обезщетение за пътник в автобуса ковчег е...

Пътят край Своге с големи нарушавания и голям брой пропуски Огромна покруса! Почина още един мъж от рейса ковчег край Своге

Изплащането на сумата от 10 лв. обезщетение за пасажер в авариралото транспортно средство е незаконно, тъй като законът категорично е планувал минимална сума от 50 000 лв. за всеки пасажер. Това обявиха в мнение на Комисията за финансов контрол (КФН) във връзка отвореното писмо от околните на починали в злополуката край Своге през 2018 година

Те обявиха, че са получили едвам по 10 лв.. Към момента в КФН са постъпили шест тъжби от околните на общо седем от починалите лица при пътния случай.

От застрахователна компания " Бул инс " обясниха, че рейсът на процедура не е правил публичен транспорт, каквото е условието на застраховката и даже дефинираха протичащото се като " шантаж ", защото някои документи били фалшифицирани.

" Плащането значи, че вероятно при изчезнали документи ние ще плащаме с парите на други застраховани лица. Пътният лист не покрива маршрута, описите не са настоящи. Не са показани документи, които се изискват по кодекса, с цел да е ясно, че има публичен транспорт. Ние сме уверени в своята справедливост ", разяснява изпълнителен шеф на компанията Стоян Проданов.

По отношение на две от жалбите по отношение на застрахователното сдружение " Бул Инс " АД са приложени насилствени административни ограничения да изплатят компенсации по подписаната от тях застраховка " Злополука " на пасажерите в средствата за общински транспорт. Минималната сума за погашение по тази застраховка съгласно Кодекса за застраховането е 50 000 лева за всеки пасажер, подчертаха обаче от КФН.

Проверката е открила, че при завеждане на претенциите на наследниците пред застрахователя дружно с писменото искане са показани констативен протокол за пътно-транспортното произшествие, дубликат - извлечение от акт за смърт; уверение за наследници; информация от Информационен център към Гаранционния фонд и уверение за банкова сметка. Относно документ, който да потвърждава, че потърпевшите са били пасажери, би трябвало да се уточни, че в констативния протокол за злополуката се съдържа обстоен лист на пасажерите в рейса. В тази връзка документите, показани дружно със завеждане на претенциите, изцяло откриват основанието за погашение на застрахователното обезщетение, декларират от комисията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР