Пътят към властта – дори и селската не винаги е

...
Пътят към властта – дори и селската не винаги е
Коментари Харесай

Как харвардци и промяната паднаха в селския капан на БСП и ДС

Пътят към властта – даже и селската не постоянно е застлан с рози. Показателни в това отношение са последните частични избори, в някои български села, които се организираха предходната неделя, 27 февруари. Особено любопитна е борбата в село Ветрен дол, община Септември. Там кмет на първи тур не беше определен и тази неделя ще стане явен спечелилият.

Интересното е, че на балотажа отиват претендентът на Републиканци за България Димитър Христосков и Александър Андреев подсилен от „ Продължаваме промяната “ и Българска социалистическа партия. От надпреварата отпадна индивидът на управлявалата последните 12 години партия ГЕРБ. Като изключим остарелия и всеяден състезател Българска социалистическа партия във Ветрен дол действително сблъскват сили избраници на две напълно нови групировка – на някогашният силов министър Цветан Цветанов и на сегашния министър председател Кирил Петков. За в този момент индивидът на Републиканци води безапелационно и се приема позитивно от хората в региона. Опитът на Александър Андреев да се залепи вървежният етикет „ Продължаваме промяната “ не се оказа прекомерно сполучлив. Първо поради притеснителната коалиция на харвардци, претендиращи, че са същинските носители на смяната с наследницата на БКП-БСП, която вместо да се реформира и социалдемократизира, от ден на ден затъва в тресавището на неокомунистическата носталгия и показва почит към путинизма. Освен това през годините на прехода Българска социалистическа партия без подозрение си завоюва славата на партията на застоя и ретроградното мислене, което е тотално несъвместимо даже с концепцията за смяна.
Вторият проблем в тази ситуация е също толкоз стеснителен - Александър Андреев се оказа

сътрудник на Държавна сигурност

Това сочат резултатите от, която е проверявала претендентите за кметове.

Александър Димитров Андреев е роден в Пловдив през 1962 година. Вербуван през 1980 година с псевдоним „ Пенев “, а е управителен от о. р. Иван Баймаков. Структурите, в които е осъществявал съдействието си Андреев, са: Управление 03, отдел 04, поделение 03 – Държавна сигурност. Документи, въз основа на които е открита принадлежността му към органите по член 1, са: Картони обр. 4 – 4 бр.; рег. дневник; протокол № 1/ 12.02.1990 година на ОУ - Пазарджик за заличаване на персонално дело ІА-1343 (Пз); писмо вх. №А 17974/20.08.1999 година за заличаване на дело ІР-428 (Пз); отчет на Министерство на вътрешните работи рег. № RB202009-001-05/01-08-І-1880/ 22.10.2007 година
Снет е от настоящия действен доклад през 1982 година

Едва ли обаче тази притеснителна информация е била изненада за екипа на Кирил Петков, тъй като Александър Андреев е обявяван от Комисията и с решение №18/ 25.10.2007 година. Тогава отново е бил мераклия да стане кмет на с. Ветрен дол, само че е бил повдигнат от Земеделски съюз „ Александър Стамболийски “.

В случая с агентурната принадлежност на Андреев няма разлика, дали става дума за претендент за селски кмет или за депутат, а за полезности, които политическите групировка би трябвало да споделят, още повече, в случай че претендират, че са носители на нов морал и смяна.
Да застанеш не просто до Българска социалистическа партия, само че и до човек служил на Държавна сигурност е не просто липса на политически правила, само че и на ясна идеологическа платформа, каквато към момента „ Продължаваме промяната “ няма.
Все отново тази неделя решаващият глас е на гласоподавателите, които ще покажат и дали поддържат разминаването на искания и действителни дейности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР