Пътят към изграждането на нов стадион в „Борисовата градина” вече

...
Пътят към изграждането на нов стадион в „Борисовата градина” вече
Коментари Харесай

Кабинетът даде старт на проекта за изграждането стадиона на ЦСКА в Борисовата градина

Пътят към построяването на нов стадион в „ Борисовата градина” към този момент е отворен. Министерският съвет даде зелена светлина на подготвяното от няколко месеца взаимно начинание сред притежателят на ЦСКА Гриша Ганчев и страната. Кабинетът гласоподава решение за основаване на взаимно сдружение сред държавно “Сердика спортни имоти” ЕАД, благосъстоятелност на Министерство на младежта и спорта и “Арена ЦСКА” ЕООД, чийто едноличен притежател на капитала е “Професионален футболен клуб ЦСКА”ЕАД.

С публично пресъобщение, хората на министър Красен Кралев оповестиха новината. Новосъздаденото сдружение ще носи името “Спортни парцели Българска армия” АД. Неговият предмет на дейностще бъде вложение, реновиране и рационализация на състезателен комплекс “Българска армия”.

Акциите в новата компания ще бъдат разпределени поравно (всяко с по 50% )между двете сдружения -съучредители. Това съгласно Министер8ство на спорта щяло да пази в оптималната степен ползите на страната.

Всички решения в Общото заседание на новото комерсиално сдружение ще бъдат вземани с цялостно единогласие. А всички решения ще стават законни единствено при присъединяване на лицето-представител, посочено и препоръчано от „ Сердика спортни имоти” ЕАД. Държавната компания ще има последното цялостно и абсолютно право на дял против притежавания дял акции от новото комерсиално сдружение, които ще бъдат осъществени от употребата на спортното оборудване.

Новосформираното сдружение „ Спортни парцели Българска войска “ АД се планува да бъде с едностепенна система на ръководство. Капитал, с който взе участие в него „ Сердика спортни парцели “ ЕАД е оценен на 22 млн.лв., като непарична апортна вноска. Другият съучастник „ Арена ЦСКА “ ЕООД ще би трябвало да извади същата сума, която ще бъде завършена като парична вноска.

От спортното ведомство акцентират, че с реализирането на плана ще се изпълнят и задачите, залегнали в Приоритет 60 „ Цялостна промяна на българския спорт - за поощряване укрепването на здравето и физическата интензивност, практикуването на спорт и развиване на спорта за високи достижения “ от Програмата за ръководство на Правителството на Република България за интервала 2017-2021 година.

Идеята е с реализирането на плана да се обезпечат оптимални условия за играчите, длъжностните лица и телевизионните оператори, с цел да могат те да реализират, следят и предават футболните срещи без усложнения, оповестяват от Министерството на младежта и спорта.

Целта на плана е да се откри дълготрайно решение за обезпечаване на съвременно оборудване, отговарящо на актуалните условия за практикуване на спорт.

„ Честито, армейци”, това написа министър Красен Кралев в изпратено до медиите ММС –съобщение.„ След 30 години очакване, ЦСКА най-сетне ще има собствен личен дом! Такъв, какъвто клуб с велика и славна история, със стотици митове и милиони последователи заслужава! “, добави още Кралев.

Собствениците на клуба Гриша Ганчев и Юлиян Инджов също демонстрираха своята признателност към премиера Бойко Борисов и на министъра на спорта -Красен Кралев по тази причина, че единствени те за 30 години демонстрираха поредност, предвидливост и угриженост в името на идеята за нов армейски дом. Наред с това, те акцентират, че оказаната поддръжка и доверие от алената футболна общественост е била тази, без която реализирането на общата им фантазия нямало да бъде допустима.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР