Пътят Асеновград – Пампорово е сред най-опасните отсечки у нас

...
Пътят Асеновград – Пампорово е сред най-опасните отсечки у нас
Коментари Харесай

Асеновград – Пампорово сред най-опасните пътни отсечки у нас по празниците

Пътят Асеновград – Пампорово е измежду най-опасните прави у нас по празниците. Това излиза наяве от извадка на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата”, която бе показана в Сутрешния блок на БиТиВи от основния специалист Росен Рапчев.

Около 100 хиляди души са слели почивните дни към Коледа и Нова година, само че се чака мнозина да пътуват, с цел да тръгнат на път към зимните курорти в идващите дни. Полицията ще следи за скоростни нарушавания и ще прави инспекции за алкохол и опиати, в това число и в новогодишната нощ.

Най-опасните пътни прави у нас в празничните дни са:

Благоевград - Предела – Банско

Много сериозен сектор, който минава през висок планински терен, характеризира се с извънредно доста криви и има както туристическо, по този начин и локално придвижване. Обикновено там водачите не съблюдават отдалеченост и подхващат рискови изпреварвания за къс интервал.

Разлог - Банско

Характеризира се с една дълга права, където водачите си разрешават да се движат с по-висока скорост от нужната и защото става въпрос за планински регион, има доста животни, които могат да пресекат пътното платно.

Асеновград - Пампорово

Характеризира се с доста завои, къси прави, висока активност на придвижването. През зимните месеци е допустимо да има заледявания или навлажняване на настилката, което може да подведе водачите, когато се движат с висока скорост, да изоставен пътното платно.

Според статистика най-вече пътни произшествия у нас стават към 17.

" Най-интензивен трафик, хората са изтощени от работа. Предприемайки пътувания, изморени от работния ден, те позволяват неточности и неглижират най-сериозното, което би трябвало да вършат като водачи ", сподели Рапчев. Освен водачите, чест участник в тези пътни произшествия са и пешеходците, които са най-уязвими в интервала октомври - януари, защото тъмната част на денонощието е по-дълга точно тогава.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР