Пътуващите към граничния пункт Дунав мост край Русе ще бъдат

...
Пътуващите към граничния пункт Дунав мост край Русе ще бъдат
Коментари Харесай

Заради опашките на Дунав мост камионите ще се спират край Бяла

Пътуващите към граничния пункт " Дунав мост " край Русе ще бъдат спирани на избрани места – в региона на Бяла, както и в областите Плевен, Велико Търново и Стара Загора. Причината за това решение са постоянните от години километрични опашки край пункта, който напоследък са станали още по-дълги и затрудняващи придвижването в района поради продължаващите ремонтни действия по мостовото оборудване.

Тези ограничения са били разисквани в сряда на среща сред регионалния шеф на Русе Галин Григоров и представители на институции от района, оповестиха от регионалната администрация.

По думите на Григоров потенциалът на построения буферен паркинг на интернационалния русенски бул. " България " би трябвало да бъде употребен оптимално. Обмисля се опция за създаване на спомагателна зона за паркиране в посока " Дунав мост ", която да поеме още камиони.

От регионалната администрация в Русе изясняват, че заради закъснение на строителните действия от румънска страна плануваното ново трасе към момента не е пуснато в употреба. Очакванията са то да проработи до месец. Така потенциалът на пропускливост на транспортните средства, излизащи от България, ще се усили с по три нови ленти за леки и тежкотоварни коли. Общият им брой на румънска територия ще бъде 13 - седем за коли, микробуси и рейсове и шест за камиони.

За следващ път е сложена нуждата от построяването на нов мост над река Дунав при Русе, като ще се търси поддръжка от страна на евродепутатите от двете страни.
За последното денонощие през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " в двете направления са минали повече от 2400 камиона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР