Пътуващата фотоизложба “Имам си една мечта” на фотографа Илка Антонова

...
Пътуващата фотоизложба “Имам си една мечта” на фотографа Илка Антонова
Коментари Харесай

Започва месец на толерантността в Стара Загора

Пътуващата фотоизложба “ Имам си една фантазия ” на фотографа Илка Антонова и журналиста Нидал Хлайф ще постави началото на месеца на толерантността в Стара Загора през ноември. Изложбата пътува в разнообразни градове на страната със съдействието на УНИЦЕФ и среща публиката с историите, очакванията и фантазиите на децата бежанци от Сирия. Събитието се реализира с помощта на финансирани от Българския фонд на дамите план " Сближаване " на Фондация " Мисия Криле ". Домакин на изложбата е Регионална библиотека „ Захарий Княжески”, а откриването е от 18:00 часа 8 ноември .
В 18:30 ще бъде показан документалният филм „ Няма къде да се скриеш “ (Норвегия, Швеция). Лентата наблюдава ориста на медика Нори Шариф, документиращ орисите на оживелите в " триъгълника на гибелта " в централен Ирак, до момента в който съюзническите войски се изтеглят от страната през 2011-а. Когато Ислямска страна настава към Джалавла през 2014-а и завладява града, медикът Нори също се трансформира в дезертьор и обръща камерата към самия себе си.
На 12 ноември още веднъж в библиотеката от 18:30 часа ще е прожекцията на българския документалния филм „ Пощальонът “, разказващ история от село Голям Дервент, наричано в предишното Голяма врата поради стратегическото му състояние. То попада в центъра на интернационалните събития като първото обитаемо място, през което минават търсещите леговище бежанци. Местният куриер се кандидатира за кмет и желае да избави обезлюдяващото се село като го насели със сирийски бежанци. Основният му конкурент пък се бори за затваряне на границата. Изборите за претендентите обаче не завършват след преброяването на бюлетините. Филмът е от 2016 година, а негов режисьор е Тонислав Христов.
В рамките на месеца на толерантността ще се организира Ден на отворените сърца в Център за Обществена поддръжка на 16 ноември. На идващия ден в центъра от 18:30 часа ще има обществено четене на литература, обвързвана с миграция, акустичен концерт на Ража и Илияна от Dead Man’s Hat и кулинарно събитие „ Опитай нещо друго “, на което ще се дегустира достоверна кухня от Близкия Изток.
Финалът на месеца на толерантността ще бъде прожекцията на документалния филм „ Кетермая “ (Великобритания, Ливан) на 22 ноември в библиотека „ Захарий Княжески “. Той е роман за живота на децата в сирийския бежански лагер Кетермая в Ливан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР