Пациентите с онкологични заболявания са по-слабо защитени от здравите хора

...
Пациентите с онкологични заболявания са по-слабо защитени от здравите хора
Коментари Харесай

Онкоболните са с по-слаба защита от здравите хора след първа доза ваксина срещу COVID-19

Пациентите с онкологични болести са по-слабо предпазени от здравите хора след първата доза от имунизацията против COVID-19 на " Пфайзер/Бионтех ", заяви ДПА.

Изследване на биомедицинския проучвателен център на института " Франсис Крик " в Лондон и на Кингс колидж в Лондон сочи, че три седмици след първата доза от имунизацията равнищата на антитела са 39 на 100 при пациентите със злокачествени формирания на органи и 13 % при пациентите със злокачествени болести на кръвта.

При хората без онкозаболявания равнищата на антитела доближават 97 на 100 три седмици след първата доза от имунизацията против COVID-19.

Когато втората доза се приема три седмици след първата, антителата при пациентите с онкозаболявания на органи скачат до 95 на 100. При хората, които чакат по-дълго за втора доза, не се следи възстановяване в отбраната.

Пет седмици след първата доза, антителата са 43 на 100 при пациентите с рак на органи, 8 на 100 при пациенти със злокачествени болести на кръвта и 100 % при хора без рак.

" Тези данни за отговора на имунизацията при онкологично болните сочи, че интервал от дванадесет седмици сред двете дози на имунизацията на " Пфайзер/Бионтех " може да остави доста онкоболни уязвими на съществено протичане на COVID-19 ", споделят откривателите.

Британските здрави управляващи слагат втората доза от имунизациите до 12 седмици след първата. Д-р Шееба Иршад от изследователския екип прикани за незабавна смяна на имунизационната тактика за уязвимите групи.
Изследването е извършено измежду 205 души и към момента не е минало самостоятелен обзор, само че е първо по рода си, споделят учените.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР