Пациентите с онкологични заболявания могат да се ваксинират срещу COVID-19.

...
Пациентите с онкологични заболявания могат да се ваксинират срещу COVID-19.
Коментари Харесай

Онкоболните и ваксините. Какво да правят

Пациентите с онкологични болести могат да се имунизират против COVID-19. Ваксината предотвратява болестта или в случай че се заразиш, боледуването е по-леко. Това, което се предлага от всички сътрудници от европейската и американската асоциация, са РНК имунизациите. До този миг те са с по-висока успеваемост. Другите също са подобаващи, просто при тях има малко по-нисък % на успеваемост.

Това сподели пред Монитор експертът доктор Росица Кръстева.

" Но извънредно значимо е да се знае в кой етап е пациентът и по кое време е сложена диагнозата. Защото пациенти с диагноза рак, сложена преди 10 години, към днешна дата са като другите хора и това, че имат диагноза, по никакъв метод не ги заплашва.

Малко по-особена е обстановката с пациентите, които организират химиотерапия, имунотерапия или таргетна терапия. Тогава те би трябвало да обсъдят слагането на имунизацията с химиотерапевта, който води лекуването им.

Чудесно е всеки пациент с рак да бъде в ремисия.

Аз персонално предлагам на моите пациенти да си създадат тест за антитела и в случай че имат построен имунитет, не е належащо да се фиксират върху тази имунизация.

Пациенти, които организират химиотерапия, са малко по-застрашени спрямо пациентите на таргетна или имунотерапия, защото при химиотерапията може да има странични резултати - понижаване на броя на левкоцитите, което се свързва с по-висок риск от инфекции. В тези случаи би трябвало да се балансира доста добре сред курсовете на лекуване.

Ако е належащо, може да се отсрочи с една седмица курсът химиотерапия, защото имунизациите изискват първа и втора имунизация и химиотерапията може да се съобрази с това. " добави тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР