Пациентите с голямо количество телесни мазнини са с четири пъти

...
Пациентите с голямо количество телесни мазнини са с четири пъти
Коментари Харесай

Обориха „парадокса на затлъстяването”

Пациентите с огромно количество телесни мазнини са с четири пъти по-голям риск от гибел след коронарен байпас, сочат резултатите от френско проучване, които оборват така наречен абсурд на затлъстяването, съобщи Франс прес.

 
Някои предходни изследвания демонстрираха, че пациентите, които са с наднормено тегло или даже затлъстели и са наранени от изострен коронарен синдром, са с по-добри здравни прогнози след коронарен байпас спрямо други подложили се на сърдечна интервенция хора.
 
Феноменът, прочут като абсурд на затлъстяването, обаче бе оборен от резултатите от проучване на Ксавие Лероа и екипа му от университетската болница в Лил. Д-р Лероа отбелязва, че редица предходни изследвания фокусирали вниманието само върху показателя на телесна маса, само че е добре да се вземат поради също подкожните мазнини и мазнините към органите, както и мускулната и костната маса.

 
Като изследвал медицински данни за над 3000 пациенти, на които е изработен коронарен байпас, доктор Лероа открил, че 25 % от пациентите с най-голямо количество телесни мазнини са с 4,1 пъти по-голям риск от гибел през първите 30 дни след хирургичната интервенция спрямо 25 % от болните, които са с минимум количество телесни мазнини.
 
Оказало се също, че 25 % от пациентите с най-малка мускулна маса са с 2,8 пъти по-голям риск от гибел за същия интервал спрямо тези с най-голяма мускулна маса. Не е открита обаче връзка сред показателя на телесна маса и риска от гибел за пациентите за въпросния 30-дневен интервал.-->

 
Резултатите от проучването бяха показани на конференция на Европейското сдружение по анестезиология във Виена.

И още:



 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР