Пациентите, чиито лекарства за кръвно и сърце попадат в списъка

...
Пациентите, чиито лекарства за кръвно и сърце попадат в списъка
Коментари Харесай

Пациентите с блокирани лекарства за кръвно и сърце да посетят лекар за нова рецепта

Пациентите, чиито медикаменти за кръвно и сърце попадат в листата с блокирани лекарства, би трябвало да посетят личния си доктор, за да изпише рецепта с друго лекарство.

62 препарата със съставката валсартан бяха блокирани за продажба в Европейски Съюз поради замърсяване с вещество, което е евентуално канцерогенно. Валсартанът е бил създаден в цех в Китай.

Над 160 хиляди пациенти у нас пият блокираните медикаменти, оповестява bTV. Освен при хипертония те се предписват при неотдавнашен миокарден инфаркт и сърдечна непълнота.

Пред bTV Маргарита Грозданова, магистър-фармацевт и член на Българския фармацевтичен съюз (БФС), няма място за суматоха. Примесът, поради който са блокирани медикаментите, е второстепенен амин и се употребява и в хранителната индустрия – забавя развиването на бактериите. Според нея хората, които имат лекуване с тези артикули, могат да продължат да употребяват лекарството, до момента в който отидат при своя персонален доктор. Фармацевтът прецизира, че медикаментите са блокирани, с цел да се посочи какъв брой е този смес и какво е въздействието върху хора, тъй като към този момент е потвърдено канцерогенно влияние единствено върху животни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР