Пациенти, които са тествани за коронавирус седмици след възстановяването си

...
Пациенти, които са тествани за коронавирус седмици след възстановяването си
Коментари Харесай

Пациенти с Covid-19 с положителна проба след възстановяване не заразяват

Пациенти, които са тествани за ковид седмици след възобновяване си от Covid-19, евентуално не са способни да предадат инфекцията, демонстрира изследване в Южна Корея, представено от " Блумбърг ".

Учени от Корейските центрове за предварителна защита и надзор на болесттите са изследвали 285 пациенти с ковид, които са били с позитивна проба след възобновяване си.

Не е открито пациенти с повторна позитивна проба да популяризират болестта и събрани вирусни проби от тях демонстрират, че евентуално в тях има единствено мъртви вирусни частици.

Откритията са извънредно значима вест за районите, които възнамеряват разхлабване на ограничаващите ограничения.

Проучването в Южна Корея допуска, че тези, които са се възстановили от ковид, не съставляват риск от разпространение на вируса, където ограниченията за физическа отдалеченост са разхлабени. На базата на тези резултати здравните управляващи в Южна Корея повече не преглеждат като заразни пациенти, които са се възстановили от болестта.

Изследване от предишния месец сподели, че по този начин наречените PCR проби за ковид не могат да разграничат сред мъртвите и живите вирусни частици, което евентуално дава неправилно усещане, че някой, който е с позитивна проба за ковид, остава заразен.

Южнокорейските управляващи оповестиха, че съгласно изменените протоколи повече не се изисква хората да имат негативна проба за ковид преди да се върнат на работа или на учебно заведение, откакто са се възстановили от болестта и са приключили интервала на изолираност.

" Според новите протоколи не се изискват спомагателни проби за случаите, които са освободени от изолираност ", пишат Корейските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите. Агенцията разяснява, че в този момент ще отбелязва " наново позитивните " случаи като " наново засечени с PCR след освобождение от изолираност ".

Някои пациенти с ковид са с повторна позитивна проба до 82 дни след заразяването си. Почти всички случаи, взели участие в проучването, имат антитела против вируса. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР