Пациенти, които имат някакви предварителни данни за медикаментозни алергии или

...
Пациенти, които имат някакви предварителни данни за медикаментозни алергии или
Коментари Харесай

Новини за алергичните. Дали и как да се ваксинират срещу ковид?

Пациенти, които имат някакви предварителни данни за медикаментозни алергии или към различен тип ваксини, е желателно да бъдат съветвани преди да бъдат ваксинирани против ковид, предизвести пред НоваНюз доктор Шасине Вели, алерголог в УМБАЛ „ Александровска “.

Няма никакви противопоказания за алергичните пациенти да бъдат имунизирани, безапелационна бе специалистката. Според нея рискът е обмислен, в случай че коронавирус имунизацията се сложи по верния метод.

Д-р Вели осведоми, че консултацията се случва с авансово записване, по-късно се прави тестване, което не съставлява никаква заплаха за пациента.

Тя добави, че е нужно алергологът изключително в детайли да разпита пациента за предходните истории на алергични прояви, за необяснени реакции. Следва нов тест и решение по какъв начин да се приложи имунизацията.

Като значим миг доктор Вели дефинира и случая, когато тези, които са получили някаква алергична реакция при слагане на първа доза ваксина против COVID-19, се готвят да слагат втора доза. Това би трябвало да е следен развой, при който би трябвало да се избере минимално рисков миг.

"Всеки трети човек в света страда от някакъв тип алергии. Това значи, че няма по какъв начин хората да не се опасяват от имунизациите. Но към днешна дата, откакто са приложени над 9,53 милиарда дози ваксини против Коронавирус и всеки ден се ползват по 35 млн. от тях, нещата наподобяват малко по-спокойно, за нас и за пациентите, сподели доктор Шасине Вели.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР