Пациент загина при пожар в Държавната психиатрична болница в Ловеч

...
Пациент загина при пожар в Държавната психиатрична болница в Ловеч
Коментари Харесай

Докъде стигна разследването на случая със загиналия пациент при пожар в болница в Ловеч

Пациент почина при пожар в Държавната психиатрична болница в Ловеч при започване на октомври. Прокуратурата стартира следствие по случая, като досега съдебно-медицинската експертиза за определяне аргументите за гибелта на мъжа сочи, че той е умрял в резултат на задушаване.

В хода на следствието са осъществени няколко поредни огледа на местопроизшествието.  Изискани са и всички относими по случая документи, разпитани са очевидци, оповестиха от Окръжната прокуратура в Ловеч.

Досъдебното произвеждане по случая е формирано на 2 октомври. 

Пожарът в болничното заведение е зародил в същия ден, към 19:30 ч. В резултат на него е настъпила гибелта на 25-годишен мъж от гр. Троян, който е бил на лекуване там. С разпореждане на окръжния прокурор следствието по делото е предоставено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура-Ловеч. 

С оглед обективното и цялостно проучване на всички условия назначената по делото тройна съдебно-медицинска експертиза е предоставена на специалисти от различен правосъден регион. Очаква се заключението на комплексната пожаро-техническа и електротехническа експертиза.

Предстоят спомагателни разпити на очевидци и разбор на събраните доказателства.

В случай че бъдат събрани задоволително доказателства за виновността на съответни лица за осъществени закононарушения от общ темперамент, те ще бъдат преценени от наблюдаващия прокурор с оглед привличането им към наказателна отговорност, допълват още от прокуратурата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР