Патрули от по 20 души предимно от полския контингент заемат

...
Патрули от по 20 души предимно от полския контингент заемат
Коментари Харесай

Първите сили на КФОР се разположиха на граничния пункт Ярине

Патрули от по 20 души най-вече от полския контингент заемат позиции в региона. Съгласно съглашението, реализирано преди два дни в Брюксел, КФОР ще се разположи на Ярине и Бърняк, с цел да обезпечи безвредна и сигурна среда и независимост на напредване в Косово, заяви НАТО.

Тази заран косовските сърби изтеглиха блокадите от пътя, като реалокираха тежкотоварните коли в дясната лента, отваряйки една за придвижване.

Специалните полицейски сили на Прищина към момента не са се изтеглили, само че имат период да го създадат до 16 часа. 13-дневните блокади сред Косово и Сърбия станаха факт, откакто Косово вкара възбрана за влизане на коли със сръбски регистрационни номера като реципрочна мярка на сходна възбрана, въведена от сърбите през 2008 година

Кризата акцентира обстоятелството, че двете страни нямат ефикасен разговор и към този момент повече от десетилетие диалозите буксуват. Сърбия не признава Косово за самостоятелна страна, откакто разгласи самостоятелност през 2008 година

Все отново Белград и Прищина оповестиха сделката, реализирана през вчерашния ден, за политически и дипломатически триумф.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР