Патронния си празник чества днес езиковата гимназия Проф. д-р Асен

...
Патронния си празник чества днес езиковата гимназия Проф. д-р Асен
Коментари Харесай

Патронен празник чества Езиковата гимназия в Хасково

Патронния си празник празнува през днешния ден езиковата гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “ в Хасково. Тържествата стартират от 10 ч. с поднасяне на венец пред паметника на Асен Златаров до Драматично-куклен спектакъл „ Иван Димов “.

От 11 ч. до 11.45 часа във всеки от класовете ще проведат сказка по житейски, духовен, теоретичен и различен проблем, обвързван с лекциите и сказките на Асен Златаров.

В 11 часа Ученическият съвет по здравословно хранене ще показа Открит урок, който включва: показване на трудовете на Асен Златаров, презентация за здравословното хранене и диалог с фитнес инструктора Васил Христов на тематика „ Спортът и здравословното хранене.

Също от 11 часа ще бъде прожектиран филм за живота на Асен Златаров, възложен от Регионалния исторически музей в Хасково, а къса лекция ще изнесе доктор Красимира Узунова от музея.

Изложба за живота и делото на Асен Златаров и декорация на Дървото на знанието с книги за видния наш съгражданин, галерия „ Цветна палитра “ с картини на възпитаници от Клуба по изобразително изкуство в гимназията и спортни надпревари по тенис на маса, шах и волейбол включва още днешната празнична стратегия.

Кулминацията е от 12 ч., когато ще бъдат наградени участниците в литературния конкурс за лирика и прозаичност „ Ние помним “, отдаден на патрона на учебното заведение и в 12.30 ч. с връчване на наградата „ Ученик на годината “, грамоти и награди на отличени възпитаници през миналата година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР