Патрик Георгиев е един от най-младите автори, издавани у нас

...
Патрик Георгиев е един от най-младите автори, издавани у нас
Коментари Харесай

Детското въображение и красивата илюстрация си дават нова среща в „Дневникът на Джордж“

Патрик Георгиев е един от най-младите създатели, издавани у нас - дебютният му разказ и приключенско фентъзи за деца „ Джордж и вълшебните камъни “ се появи при започване на 2020 година с илюстрациите на художника Стоян Атанасов.

В креативна композиция сред Патрик, художника и издателството се стига до дебютното цветно издание, а година по-късно се появява продължението на историята – „ Дневникът на Джордж “.

По време на новата историческа задача на Джордж, което е едно нормално софийско момче в пети клас, дребните читатели още веднъж ще срещнат цветните герои-мурсианци – невероятния корсар Капитан Чък и Краля на камъните.

Предстои обаче и близка среща с най-големите злодеи, които Мурис познава, до момента в който през 2020 година значими събития се случват както в приказния свят на дневника, по този начин и на нашата планета.

Действието води читателя до невероятни места от вселената, с цел да наблюдава по какъв начин Джордж ще опита да набави всички нужни съставки за извънреден антидот, който да резервира екологичния баланс в нея, спасявайки и жителите ѝ.

Илюстрациите на героите от планетите Земя и Мурис, както на техните невероятни завършения, още веднъж са дело на художника Стоян Атанасов от Kontur Creative.

„ Изминалата година бе цялостна с провокации, само че се веселя, че сбъднах фантазията си за продължение на историята на Джордж. Освен обичайните занимания, свързани с учебно заведение и свободно време, прекарах и много от дните, които трябваше да бъдем вкъщи, в писане на книгата ми.

Бих желал повече от моите връстници да прекарват време в четене на книги и ще се веселя в случай че с моята история, написана за тях, допринеса най-малко малко за това “, споделя младият създател.

За създателя

Патрик Георгиев е роден на 18 февруари 2009 година. Още на 10-годишна възраст предлага ръкописа си, воден и от разпален читателски интерес към актуалната детска литература в духа на романите за Хари Потър и Пърси Джаксън – неговите обичани герои.

„ Дневникът на Джордж “ и „ Джордж и вълшебните камъни “ трансформират Патрик в един от малцината международни и български създатели под 15 години, които имат издадена книга.

Патрик чете доста и споделя, че това е едно от обичаните му занимания.

Историята за дребния Джордж, който оказва помощ на извънземен корсар да избави вълшебните камъни и планетата, му хрумва през лятото на 2019 година и незабавно сяда да я написа.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР