Патриарх Неофит, десетки свещенослужители и стотици миряни изпращат Добри Добрев

...
Патриарх Неофит, десетки свещенослужители и стотици миряни изпращат Добри Добрев
Коментари Харесай

Стотици миряни изпращат Добри Добрев

Патриарх Неофит, десетки свещенослужители и стотици миряни изпращат Добри Добрев - дядо Добри в последния му земен път, съобщи " Булфото ".Той ще бъде заровен в двора на църквата в село Байлово. Дядо Добри умря във вторник на 103 години.

По човешки скърбим за края на земния път на новопреставилия се дядо Добри (Добре Добрев) и се молим Бог да одобри душата му в селенията на праведните. Това се споделя в послание на патриарх Неофит във връзка кончината на Добре Добрев, изпратено от пресслужбата на Светия синод. Там е мястото, което Бог е приготвил за всички, които Го обичат, а знаем, че той обичаше най-вече от всичко Господ Иисус Христос и Му служеше с чисто сърце. Чистите по сърце са блажени, тъй като те ще видят Бога. Затова имаме вяра, че Христос ще го одобри пред лицето си като същински безсребърник, който за последните 30 години подари всичко, което притежаваше и което събираше пред храмовете в страната. Помним го като най-големия донор на Патриаршеската ни катедрала " Св. Александър Невски ", както и на няколко други храмове и манастири.

Народът го наричаше " светецът от Байлово " освен поради безкористното му служение и даряване, а и поради чистото вероизповедание и живеене на праотеческата ни българска православна религия, се споделя още в обръщението. Верността му към Църквата и нейните повели беше честност на праведник, а Успоменът за праведника ще пребъде блажен. Така и ще го помним и ще се молим за душата му - праведният безсребърник, който извърши Божиите повели, без да промени или изкриви даже една писмен знак от Светото Писание и Светото Предание, правилен на Църквата и Отечеството си и неотклонен в добрината си. Патриарх Неофит приканва споменът за дядо Добри да носи не тъга и горест, а наслада и вяра, че в България светостта и добротворството не са изчезнали, само че Бог по молитвите на Св. Богородица и всички светии ще ни подарява и за в бъдеще с плодородните си блага.
Патриарх Неофит, десетки свещенослужители и стотици миряни изпращат Добри Добрев - дядо Добри в последния му земен път, съобщи " Булфото ".

Прочети повече на: https://www.novini.bg/news/468760-%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D1%8F%D0%B4%D0%BE-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8-(%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8).html
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР