Патриарх Кирил няма да дойде на погребението на патриарх Неофит.

...
Патриарх Кирил няма да дойде на погребението на патриарх Неофит.
Коментари Харесай

Журналист: Кирил няма да дойде на погребението на Неофит, недоволен е

„ Патриарх Кирил няма да пристигна на погребението на патриарх Неофит. Той е доста неудовлетворен от държанието на Българската православна черква. “ Това сподели в предаването „ Тази заран “ журналистът Чавдар Стефанов, някогашен сътрудник на БНР в Русия.

На другите църкви е изпратен и редът за опелото, посочи наместник-председателят на БПЦ

По думите му недоволството идва от обстоятелството, че БПЦ до момента не е споделила, че не признава Украинската православна черква и най-много от речта на патриарх Неофит на Богоявление тази година. В тази тирада Неофит загатва опустошителната война в Украйна и обстоятелството, че не може да се благослови войска, която е агресор.

Десетки миряни чакат на опашка, с цел да се поклонят пред Негово Светейшество

„ Това дефинитивно тегли една линия сред българската и съветската православни църкви. В съветските медии имаше известия от рода „ Почина българският патриарх Неофит, който се опълчи на Русия “, разгласи журналистът.

По негова информация по време на погребението на българския патриарх съветският ще води свещенодействие за умрелия свещеник Антоний, който е представител на сръбската черква в Москва. По този мотив в Москва е и сръбският патриарх Порфирий, посочи Стефанов.

Тленните му остатъци ще бъдат изложени за поклонение в „ Св. Александър Невски “

„ На процедура сега съветската страна управлява съветската черква и съветската черква е част от съветската страна “, разяснява още журналистът.

Гледайте целия диалог във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР