Пътнотранспортната обстановка в област Разград се е влошила през юли

...
Пътнотранспортната обстановка в област Разград се е влошила през юли
Коментари Харесай

Обстановката по пътищата в област Разград през юли се е влошила

Пътнотранспортната конюнктура в област Разград се е влошила през юли в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това заяви през днешния ден началникът на бранш "Пътна полиция " основен контрольор Теодор Тодоров.

Той посочи, че през отчетния месец на територията на региона са станали 54 произшествия, от които 17 тежки, с четирима починали и 18 ранени. Спрямо юли 2018 година пътните произшествия са с 16 повече. Тежките катастрофи по пътя са се нараснали със седем, а броят на починалите и ранените е повишен с по трима.

Тодоров съобщи, че всички пътни произшествия със починали са зародили след осъществени нарушавания от водачите, като по думите му главните са нахлуване в лентата за насрещно придвижване и неочаквана смяна в посоката на придвижване. Повечето от злополуките с жертви са по основния път Русе-Варна. Въпреки засиления надзор и спомагателните екипи, ситуирани по републиканската пътна мрежа в интервала на летния сезон, увеличеният поток на коли с туристи, с непозната, най-вече румънска регистрация, пътуващи към Черноморието, усложнява ситуацията, разяснява началникът на бранш "Пътна полиция ".

Той означи, че оптимално се употребяват и наличните механически средства за констатиране на нарушавания на скоростните режими. Данните демонстрират, че през юли на територията на област Разград са установени 1294 нарушавания на скоростта. "Рекордьори " са водачи на леки коли с разградска и варненска регистрация, които на основния път Русе-Варна са се движили със 148 км/ч. и 144 км/ч., при ограничаване от 90 км/час.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР