Пътно транспортните произшествия трябва да бъдат намалени с 50%. Пътищата

...
Пътно транспортните произшествия трябва да бъдат намалени с 50%. Пътищата
Коментари Харесай

Министър Младен Маринов иска катастрофите в страната да намалеят с 50%

Пътно транспортните катастрофи би трябвало да бъдат понижени с 50%. Пътищата в страната би трябвало да бъдат по-сигурни, с цел да се предотвратят повече произшествия и да се запазят повече човешки животи и ориси, прикани вътрешният министър Младен Маринов по време на форума "Заедно за по-безопасни пътища ", проведен от Съюза на българските автомобилисти (СБА).

Той се реализира с поддръжката на Главна дирекция "Национална полиция " и отдел "Пътна полиция ", Австрийския авто клуб ÖAMTC, Технически университет София и депутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

Министър Маринов уточни, че тематиката за пътната сигурност в България е от изключителна значимост за националната сигурност, здравето и живота на хората. Според него в пътната сигурност въздействат доста фактори, като един от най-значимите фактори е персоналното държание на водачите и членовете на обществото. Повишаване на техническите благоприятни условия на колите и увеличение на скоростта водят до повече пътно транспортни катастрофи, съобщи той.

Младен Маринов увери, че "Пътна полиция " гледа извънредно съществено на казуса.

По данни на Министерство на вътрешните работи за пътните произшествия в страната единствено за миналото денонощие при произшествия у нас са починали 6 души, а 18 са били ранени. Общият брой на тежките катастрофи на 5 ноември, понеделник, е 17.

Според черната статистика 96 са тежките произшествия от началото на месец ноември. При тях са починали 19 души, а 124 са ранени.

От началото на актуалната 2018 година на територията на страната са зародили 5 766 тежки пътни произшествия. При тях са починали 523 души, а 7 323 са били ранени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР