Пътниците, влизащи в Дания и Швеция, от края на този

...
Пътниците, влизащи в Дания и Швеция, от края на този
Коментари Харесай

Задължителен COVID тест за пристигащите в Дания и Швеция

Пътниците, влизащи в Дания и Швеция, от края на този месец ще би трябвало да показват негативен тест за ковид, без значение от имунизационния си статус, съобщи Българска телеграфна агенция.

Датският парламент утвърди през днешния ден държавно предложение за въвеждането на тази мярка, импортирано от здравния министър Магнус Хойнике.

Мярката няма да важи за жителите на немската гранична провинция Шлезвиг-Холщайн, за хора, пътуващи по работа, за деца на възраст под 15 години и за пасажери, които могат да потвърдят, че са преболедували Коронавирус през последните шест месеца.

Изискването за наложително показване на тест влиза в действие в Дания от 27 декември и в началото ще важи до 17 януари.

Антигенният тест би трябвало да е изработен не по-рано от 48 часа преди идването, а PCR пробата - не по-рано от 72 часа преди идването. За поданици на Дания пробата може да бъде изработен 24 часа след идването.

В Швеция от 28 декември всички хора на възраст над 12 години, които идват в страната от чужбина, наложително следва да показват негативен тест за Коронавирус при идването си.

Той би трябвало да е изработен не по-рано от 48 часа преди идването, като ще важат както PCR тестванията, по този начин и бързите проби, оповестиха шведските здравни управляващи.

Шведските управляващи плануват изключения за трансграничните служащи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР