Пътните фирми обявиха, че излизат на национален протест утре, който

...
Пътните фирми обявиха, че излизат на национален протест утре, който
Коментари Харесай

Пътните фирми излизат на национален протест утре

Пътните компании оповестиха, че излизат на народен митинг на следващия ден, който ще стартира от площада пред Народното събрание , заяви Българска браншова камара " Пътища " и Българска браншова асоциация " Пътна сигурност ".

Те упорстват Народното събрание да одобри решение, което да разреши на изпълнителната власт да им изплати 50% от дейностите, които те са свършили предходната година. Става дума за към 650 млн. лева от общо над 1 милиарда лева дължими. Решението на Народното събрание, с което се позволява на пътната организация да изплати парите, предходната седмица мина през парламентарната комисия по районна политика, само че когато стигна в пленарна зала, бе неодобрено от партии в самата ръководеща коалиция. Формално решението е оставено за тази седмица.

През миналата седмица народните представители в пленарна зала демонстрираха неналичието на политическа воля, неглижиране и неуместното държание към пътно-строителния отрасъл и още веднъж сложиха в невъзможност близо 100 хиляди заети. Бламирането на решението сложи бранш " Пътища " в заложнически капан, поради политически различия отвън естеството му на активност.
 Караджов се качи на тир, с цел да се убеди в неприятното положение на обходен път
Караджов се качи на тир, с цел да се убеди в неприятното положение на обходен път

Това стана по време на митинг на тираджиите

УС на ББК " Пътища " и УС на ББА " Пътна сигурност " декларират, че положението на Републиканската пътна мрежа и неналичието на каквито и да било действия свързани с ремонт и поддържането и, се дължи на решенията на настоящото държавно управление на България.

" Бездействието на държавните институции докара до освобождението на забележителен брой специалисти и чиновници от фирмите членове на ББК " Пътища " и ББА " Пътна сигурност ".

Държавата е длъжна да се грижи за основаване на условия за реализиране на правото на труд, а служащите и чиновниците имат право на възнаграждение, съответстващо на осъществената работа, което право сега на практика се попречва от Държавата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР