Пътнически влак дерайлира в американския щат Вашингтон. По последни данни

...
Пътнически влак дерайлира в американския щат Вашингтон. По последни данни
Коментари Харесай

Пътнически влак дерайлира във Вашингтон, има загинали

Пътнически трен дерайлира в американския щат Вашингтон. По последни данни минимум шест души са починали при случая. Това заяви Асошиейтед прес, като се базира американски формален представител, поискал анонимност. Очаква се броят на жертвите да се повиши. 

Според него първичното следствие демонстрира, че влакът евентуално се е блъснал в нещо на релсите, преди да дерайлира. Един вагон е паднал от моста върху натоварената Пета междущатска автомагистрала в час пик. Най-малко 77 души са откарани в болница, заяви Франс прес.

Инцидентът е станал северно от град Олимпия, столица на щата Вашингтон, малко след 8 часа локално време. Влакът - 501 - е бил със 78 пасажери и пет членове на екипажа. Той се е движел по маршрут от Сиатъл за Портланд, щата Орегон, и е тругнал в 6 ч., съгласно държавната железопътна компания Амтрак.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че дерайлирането на пътнически трен демонстрира нуждата от подобряване на инфраструктурата, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Тази злополука, при която починаха минимум 6 души, " демонстрира повече от всеки път за какво нашият проект за инфраструктурата, който скоро ще бъде показан, би трябвало бързо да бъде утвърден ", написа той в Twitter. Според локални медии обаче дерайлирането станало на нов сектор от ж.п. линията, употребен за първи път.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР