Пътни тунели в България остават в окаяно състояние над 7

...
Пътни тунели в България остават в окаяно състояние над 7
Коментари Харесай

Месеци след инцидентите тунели у нас остават опасни

Пътни тунели в България остават в окаяно положение над 7 месеца откакто паднало осветително тяло умъртви жена в колата й в „ Ечемишка ”.

Два от най-опасните тунели се намират в гр. Велико Търново, сподели NOVA. Тръбите са неосветени, като по този метод влизащите водачи са застрашени да не видят насрещно движещ се автомобил или друга заплаха.

„ На окото му трябват няколко секунди, с цел да може то просто да разграничава нещо. Все едно да карате 10 секунди на сляпо ”, изясни доцент доктор инж. Красимир Велинов от Българския народен комитет по осветяване. 

Шофьорите в града дефинират и цялостното положение на тунелите като „ окаяно ”и чакат някакво сриване вътре.

Същевременно от Агенция „ Пътна инфраструктура ”заявяват, че средства за цялостен ремонт няма. Направен е профилактичен подобен.

От АПИ обаче настояват, че се изготвят процедури за корекция на всички 18 рискови тунели у нас. В някои случаи към този момент се одобряват и предложения от фирми-изпълнители.

Сред рисковите уреди е и извънредно потребления „ Траянови врата ”на автомагистрала „ Тракия ” сред Пловдив и София, както и „ Топли дол ” и „ Правешки ханове ” на „ Хемус ”.

За поддръжката на тунелите обаче към момента се разчита на нормативна уредба от преди 4 десетилетия.

В момента благодарение на специалисти се създават нови регулации. Сред тях би трябвало да бъде и налична противопожарна апаратура, която да помогне за реакция директно след случай. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР