Пътни катастрофи“ е заглавието на книга, посветена на опасните пътни

...
Пътни катастрофи“ е заглавието на книга, посветена на опасните пътни
Коментари Харесай

Събитие с благотворителен характер обсъдиха в Областната администрация

„ Пътни произшествия “ е заглавието на книга, отдадена на рисковите пътни сектори и злополуките в страната, която ще бъде показана скоро и в град Сливен. Това стана ясно след извършена работна среща сред регионалния шеф инж. Маринчо Христов, нейния създател доктор Николай Колев и инж. Георги Божев- ръководител на сливенското Сдружение „ Активен жител “.

Областният шеф застана зад концепцията, Областна администрация да бъде хазаин на събитието, което ще се организира под формата на благотворителен търг. Желанието на създателя е събраните средства от продажбата на печатното издание да бъдат ориентирани към Министерството на вътрешните работи, за подкрепяне на потърпевшите при осъществяване на служебните отговорности чиновници.

Д-р Николай Колев е дълготраен чиновник, работил в КАТ и Пътна полиция, минал през всички равнища на служебната подчиненост. По времето, когато е шеф бранш, броят на убитите в Сливенска област е понижен с 11. През 2015 година в Академията на Министерство на вътрешните работи пази дисертация на тематика: „ Дейност на Пътна полиция при Пътно транспортни катастрофи “.

„ Пътни произшествия “ е единственото в България сходно проучване отдадено на ПТП от „ А “ до „ Я “, в което създателят дава отговор на въпроса по какъв начин да понижим жертвите от произшествия и по какъв начин България да не бъде на първите места по черна статистика на автопроизшествия и починали хора на пътя. В нея читателите имат опция да се срещнат и с десетки действителни случаи от дългогодишната процедура на доктор Колев като пътен служител на реда, както и да решат тест за оценка на уменията им като водачи на МПС.
Дата на идното събитие ще бъде оповестена на страницата на Областна администрация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР