Пътни инциденти с преобърнати ТИР-ове затрудниха трафика по главен път

...
Пътни инциденти с преобърнати ТИР-ове затрудниха трафика по главен път
Коментари Харесай

Преобърнати ТИР-ове затрудниха трафика по Е-79 /снимки/

Пътни произшествия с преобърнати ТИР-ове затрудниха трафика по основен път Е-79, пресичащ Видин и Монтана, през целия вчерашен ден, научи организация BulNews.
Най-малко 5 произшествия с преобърнати камиони са станали през вчерашния ден във Видинско и Монтанско. Не дребен брой са били и пътните произшествия с леки коли в двата регионални центрове. За благополучие обаче няма съществено потърпевши хора.
Обърнат ТИР е имало на метри от видинското село Бела, както и на разклона за Клисурица, а край Скомля е аварирала цистерна. Днес сутринта е станала нова злополука край Скомля. Вчера следобяд е станало ПТП с тежкотоварен автомобил и на пътя сред Монтана и Лом.
От Агенция пътна инфраструктура разясняват, че трафикът по основен път Е-79 е претрупан. В посока от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 2 “ към София пътуват най-вече тежкотоварни коли. Най-много коли се движат в сектора Видин – Дунавци. Движението по пътя Грамада – Синаговци е лимитирано за коли над 12 тона заради свлачище, като обходният маршрут е по пътя Дунавци – Срацимирово и по пътя Срацимирово-Грамада и назад. Остава в действие възбраната за прекосяване на коли над 12 тона и през прохода Петрохан. На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 2 “ с преимущество минават леките и лекотоварните коли. На другите два гранични пункта в региона –„ Връшка чука “ и „ Брегово “, трафикът е спокоен, няма формирани опашки от чакащи коли.
Във Видин трафикът е засилен на входно-изходните артерии на града, в централната част и по бул. „ Панония “.
Към момента атмосферните условия в страната остават неприятни за шофиране. Времето е дъждовно и по някои пътища у нас видимостта е мощно лимитирана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР