Пътната обстановка на отделни места в страната е усложнена заради

...
Пътната обстановка на отделни места в страната е усложнена заради
Коментари Харесай

Валежи от дъжд и сняг усложняват пътната обстановка в страната

Пътната конюнктура на обособени места в страната е усложнена поради превалявания от дъжд и сняг.

Проливен дъжд вали на прохода Предела. Има откъснати скални маси по пътя, които основават предпоставки за произшествия. Валежите не престават цяла нощ и има условия за формиране на аквапланинг.

Сняг има и на прохода „ Петрохан”. Там вали от нощта. До сутринта снежната завивка е към 5 см.

На " Хемус " има гъста мъгла и видимостта е понижена. Дъждът там към този момент минава в сняг. Има заплаха и от снегонавявания. Пътните управляващи предизвестиха, че в случай че се наложи ще затварят сектори от пътя, с цел да го обработват.

„ Няма затваряне на пътища за момента”, сподели Володя Вълов от Областно пътно ръководство в Монтана по БТВ. Сняг има единствено по високите елементи в региона. 8 машини обработват пътищата.

В София към 7 часа тази заран започнаха обработки против замръзване на пътните платна на улиците в регионите „ Витоша “, „ Овча купел “ и „ Триадица “, както и на пътните платна на Южна дъга и бул. „ България “. На терен в подготвеност за работа са 168 снегопочистващи машини. Извършени са и обработки на пътищата в естествен парк Витоша и те са проходими при зимни условия. Градският превоз извършва всички свои направления.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР