Пътна полиция започва проверка за товарни автомобили и автобуси. Това

...
Пътна полиция започва проверка за товарни автомобили и автобуси. Това
Коментари Харесай

Пътна полиция проверява товарни автомобили и автобуси

Пътна полиция стартира инспекция за товарни коли и рейсове. Това съобщи Дамян Владинов, шеф на бранш в отдел пътна полиция към ГДНП.

ГДНП е народен координатор на акцията, която стартира през днешния ден и ще продължи до 19 юни.

„ В България инспекциите ще се правят от взаимни екипи на Пътна полиция, Изпълнителна организация автомобилна администрация и Изпълнителна организация основна ревизия на труда. Проверките ще се правят на територията на цялата страна и ще включват следните индикатори: надзор на скоростните режими, съблюдаване времето за отмора от водачите, приложимост на наркотични субстанции и алкохол, претоварване, неукрепен товар, неизползване на предпазни колани, техническа нередовност на колите и редовността на документите на лидера и на транспортното средство “, съобщи Владинов.

От Инспекцията по труда ще се следи спазването на условията на трудовото законодателство. „ Съвместните инспекции на пътя с повече от един правоприлагащ орган способстват за повишението на успеваемостта на контрола на пътя и възстановяване сигурността и сигурността по пътищата “, сподели още Владинов.

Най-честите нарушавания са неспазване на скоростните режими и нередовни документи на водачите. По време на последната инспекция, която е била осъществена през месец февруари са тествани над 9000 товарни автомобила, както с българска, по този начин и с задгранична регистрация и са открити повече от 2000 нарушавания. При последната инспекция най-честите нарушавания, които са били открити, са превишаване на позволената скорост, неизползване на предпазни колани, превишаване на позволените часове за шофиране, техническа нередовност, претоварване и нередовни документи на лидера.

„ Резултатите от почналата към този момент инспекция ще бъдат подготвени в границите на една седмица “, съобщи Владинов.

На брифинга участва и представител на Главната ревизия по труда – Дина Христова.

„ Ние сътрудничим на пътна полиция като при нас става въпрос за два типа дейности. Едните са когато е задграничен транспортьор, тогава са направени едни специфични въпросници на няколко езика, които водачите би трябвало да попълнят и ние ще получим информацията, която е нужна. Когато става дума за български транспортьор се прави инспекция, която да откри законосъобразното пораждане на трудовото правно отношение и законосъобразното командироване на служащия “, съобщи тя.

Дина Христова показа, че взаимната работа основава мрежа от контакти и това оказва помощ, при пораждане на бъдещи събития, тъй като може да помогне при потребността от отбрана както на българските, по този начин и задграничните водачи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР