Пътна полиция ще закупи нови 20 стационарни радари за скорост,

...
Пътна полиция ще закупи нови 20 стационарни радари за скорост,
Коментари Харесай

Увеличават стационарните радари по пътищата

" Пътна полиция " ще закупи нови 20 стационарни радари за скорост, които ще бъдат инсталирани по пътищата в страната. Така техният брой ще нарасне съвсем двойно – до 43. В момента настоящите радари са 23 и техните места непрекъснато се сменят. С новите бройки ще бъдат обхванати всички съществени артерии в България. Това излиза наяве от последното съвещание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижването по пътищата, написа " Монитор ".

В точка трета от провелата се в понеделник среща е разисквано закупуването на 20 броя стационарни камери за надзор на скоростните режими. Цената на едното устройство ще е 120 хиляди лв.. Общата ориентировъчна стойност на публичната поръчка ще е в размер на 2,4 млн. лв..

Освен това е гласувано и вземането на 28 портативни камери, всяка от която ще коства по 65 хиляди лв.. Общата цена за тях ще е 1,820 млн. лв.. " Пътна полиция " ще се оборудва и с газхроматографи, чиято обща стойност ще е 1 236 млн. лв.. С тях ще се мери количеството изгорели газове, които изхвърлят колите.

Нови механически попълнения в редиците на КАТ ще има и с така наречен " стационарни дрегери " или " доказателствени анализатори ". Те ще демонстрират доста по-точно използваното количество алкохол или опиати от водачите. Освен това данните от уредите ще важат и пред съда.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР