"Пътна полиция" призовава шофьорите да карат внимателно , тъй като

...
"Пътна полиция" призовава шофьорите да карат внимателно , тъй като
Коментари Харесай

Става страшно: КАТ с извънредно предупреждение към шофьорите!

"Пътна полиция " приканва водачите да карат деликатно, защото следва внезапна промяна на времето. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

С оглед предстоящата внезапна смяна във времето, пътна полиция моли водачите, на които им следва пътешестване през идните три дни, да потеглят на път с готови за придвижване в зимни условия моторни транспортни средства и да карат със съобразена с изменящите се условия скорост.

Когато преминавате през сенчести сектори, е допустимо на пътното платно да се образува лед, по тази причина шофирайте с изключително внимание. Време е за промяна на гумите на колите.

Съгласно Закона за придвижване по пътищата от 15 ноември моторните транспортни средства би трябвало да са с гуми, предопределени за зимни условия или с дебелина на протектора не по-малка или равна на 4 мм.

Зимата идва със страшна мощ, гответе се за мраз и сняг

Според настоящата прогноза за времето в сряда денем ще стартират слаби валежи от дъжд в Северна и Източна България, а температурите ще се намалят с към 10 градуса и ще бъдат сред 11 и 18 градуса, за София към 15 градуса. По-студено ще бъде в местата с превалявания.

През нощта против четвъртък а и в утринните часове тук-там в северните региони от страната преваляванията ще минават в сняг. През деня в четвъртък преваляванията ще обзет цялата страна, тук-там по високите региони дъждът ще минава в влажен сняг.

Температурите много ще се намалят и ще бъдат през целия ден към 3-8 градуса, по Черноморието до 11 градуса. През нощта против петък преваляванията последователно ще стопират, само че в петък ще остане студено през целия ден. Сутрешните температури тук-там ще бъдат негативни, а дневните ще бъдат до към 12 градуса, за София към 8-10 градуса.

В събота ще има раздрана облачност, а дневните температури едва ще се покачат и ще бъдат сред 13 и 17 градуса, за София към 13 градуса. В неделя ще бъде най-вече слънчево, а температурите ще бъдат сред 15 и 18 градуса, по Черноморието към 19 градуса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР