Пътна полиция погна водачите на шумни коли и мотори, които

...
Пътна полиция погна водачите на шумни коли и мотори, които
Коментари Харесай

КАТ погна ръмжащите мотори, пишат масово актове

Пътна полиция погна водачите на шумни коли и мотори, които всяка нощ издевателстват над добродушно спящите жители.

Обект на възпитателната акция са били водачите в Бургаско, където чиновници на бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР – Бургас, са осъществили акция по надзор за нараснал звук от МПС в обитаемо място.

Актове

За една седмица бургаските катаджии са съставили 12 акта на водачи на леки коли и мотоциклети, карани при неналичието на шумозаглушители или с модифицирани такива.  Проверките са най-вече в тъмната част на денонощието тук-там, за които има данни, че се минава с изчезнали или неизправни шумозаглушители. На водачите се издават и връчват актове за определяне на административното нарушаване, както и заповеди за краткотрайно прекъсване от придвижване на МПС извършител. Съгласно закона МПС се стопира краткотрайно до премахване на неизправността по изпускателната система или до слагането на шумозаглушители, в случай че те са отстранени.

Полицейските чиновници на ОДМВР – Бургас, реализират инспекции и за промени в структурата на моторните транспортни средства, водещо до високи равнища на звук - монтиране на специфични шумоусилващи тръби, унищожаване на катализатор и шумозаглушителя. Освен прекъсването от придвижване глобата, планувана в закона за този тип нарушавания, е санкция в размер до 200 лв..

Шумът по улиците нощем е най-вече от мотори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР