Пътна полиция и още пет институции с контролни функции проведоха

...
Пътна полиция и още пет институции с контролни функции проведоха
Коментари Харесай

Пътна полиция и още пет институции проведоха специализирана операция за нарушители на пътя

" Пътна полиция " и още пет институции с контролни функционалности организираха профилирана интервенция за извършители на пътя.

В интервенцията, която е по метода на широкообхватния надзор, участваха и представители на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ", Агенция " Пътна инфраструктура ", Агенция " Митници ", Национална организация за приходите и Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

Целта на тази инспекция е да се влияе върху водачите, а акцентът е да не се ръководят транспортни средства под влияние на алкохол и наркотични субстанции, сподели заместник-началникът на отдел " Пътна полиция " към Столичната дирекция за вътрешни работи комисар Златко Златанов. Той добави, че акцията е ориентирана към използването на предпазните колани при ръководство на пътните транспортни средства, предпазни системи за транспортиране на деца, както и към неправоспособните водачи.

Златанов сподели, че стопират за инспекция всевъзможен тип транспортни средства. Той изясни, че методът на инспекция е подобен, че по едно и също време ревизират доста на брой транспортни средства, без да избират съответен тип - на всяко транспортно средство, което премине през обсега на акцията, се прави щателна инспекция.

Един час преди края на инспекцията, чиновниците са ревизирали 97 транспортни средства и са съставили пет акта. Връчили сме и 44 електронни фиша и още 11 фиша за дребни нарушавания, които са главно за неизползване на колан, уточни Златанов. Той изясни, че от Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " са съставили един акт за неспазване на откритото работно време, а от БГТОЛ са документирали четири нарушавания и надлежно две санкции, за които проверяващите изчакват двамата водачи да платят онлайн.

Проверката обгръща интервал от три часа, а най-често срещаното нарушаване все още е неизползване на предпазен колан, уточни още Златанов. Комисарят даде образец и за два случая на употребявано затъмняващо фолио на предните два прозореца на автомобила. Водачите бяха благосклонни да си смъкват фолиото и по тази причина не сме взели отношение по административен ред към тях, посочи той.

По думите на Златанов тези инспекции са авансово планувани и ще се организират ежемесечно, а най-важното за тях е, че толерантността към нарушаванията е нулева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР