Пътна отсечка, изцяло ремонтирана преди около три години, вече е

...
Пътна отсечка, изцяло ремонтирана преди около три години, вече е
Коментари Харесай

Пропадна нов път в Асеновград, реакция от общината няма

Пътна права, напълно ремонтирана преди към три години, към този момент е съвсем пропаднала , сигнализират читатели на Actualno.com. Жители на квартал " Горни Воден " в Асеновград се тормозят, че улица " Гергана " с всеки минал ден става негодна за прилагане и всеки миг може да се случи случай.

" Вярно е, че валя изобилен и проливен дъжд, само че пътят е нов. И може би, в случай че по този сектор премине един камион, улицата ще пропадне ", изясняват хората. Гражданите са решени да събират подписи и да внесат в общината протестната си подписка, адресирана до кмета на Асеновград лекар Емил Караиванов. " Този път го чакахме доста време и в този момент няколко години след главен ремонт да е по-зле от преди - малко е несериозно! ", безапелационни са жителите, припомняйки по какъв начин ходеха на работа и учебно заведение с ботуши поради калта по време на ремонтните действия.
Жители на квартала са съобщили за казуса и до самата администрация, само че към този момент близо две седмици реакция няма. В отговор от градската администрация, вместо да извършат инспекция на място, напряко им показали, че информацията, с която хората разполагат е нова и било сигнализирано единствено за надигната шахта. Според живеещите на и наоколо до разломената улица обаче под асфалта е влезнала вода и последователно са се образували неравности, наподобяващи талази.

Справка в уеб страницата на община Асеновград напомни, че изпълнителят на плана е пловдивската компания " Илва-ХГ " ООД. Според сключения договор парите, изхарчени за частта по асфалтирането от ремонта, са в размер на близо 95 000 лв.. Договорните връзки са с название " Проектиране и създаване на ул. " Гергана ", кв. " Горни Воден ", в сектора от ул. " Волга " до ул. " Напредък ". Не излиза наяве към този момент дали пътят към момента е в гаранционен период, по кое време и за чия сметка ще бъдат поправени вредите.
Но съгласно " Наредба №2 от 31.07.2013 година за въвеждане в употреба на градежите в Република България и минмални гаранционни периоди за изпълнени строителни и монтажни работи, уреди и строителни обекти " - чл.20, ал.4. т.8. " за автомагистралите гаранционният период е пет години, републиканските пътища от I, II, III клас - три години, при съществени поправки и рехабилитация - две години; за останалите пътища и улиците - две години, а при съществени поправки - една година.
" Не може на нов път да сложат 2 сантиметра асфалт. Трябваше да помислят и да се планува, че наклонът на улицата е огромен и е обикновено да се случи тъкмо това ", изясняват ядосани горноводенци, като разясняват в умозаключение, че този път се употребява като основен и е със сериозна натовареност.
Улица „ Гергана “ в квартал „ Горни Воден “ бе заложена като обект в Инвестиционната стратегия на Асеновград за 2015 година Тогава бе планувано създаване на канализация, баластриране и отчасти асфалтиране. Ремонтът бе осъществен в два стадия, като общата сума, отделена за цялостното осъществяване на плана, бе в размер на към 183 000 лв..
По въпроса дали и по кое време ще бъдат подхванати ограничения, преди да се е стигнало до случай и за чия сметка ще бъде осъществен ремонт на ремонтирания сектор, все още от община Асеновград мълчат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР