Пътешественичка, която беше диагностицирана с рак на гърдата след кражба

...
Пътешественичка, която беше диагностицирана с рак на гърдата след кражба
Коментари Харесай

Не знаех за „проклятието: туристка открадна сувенир от свещен град и се погуби

Пътешественичка, която беше диагностицирана с рак на гърдата след кражба на камъни от Помпей, сподели, че не е знаела за „ проклятието “. Едва откакто се върнала вкъщи, дамата прочела, че артефактите от това място носят злощастие.

За нейната история съобщи Business Insider. Туристката върнала откраднатите части пемза дружно с писмо, написано на британски, в което се извинява за дейностите си и изясни обстановката.

" Не знаех за проклятието. Не знаех, че не можеш да вземеш нито един камък. Бях млада и здрава жена, лекарите споделиха, че просто нямам шанс. Моля, приемете моите извинения и тези части ", се споделя в писмото, завършващо с думите „ Mi dispiace “, т.е. „ скърбя “, преведено от италиански.

Габриел Цухтригел, шеф на Археологическия парк Помпей в Южна Италия, разгласява фотография на писмото и камъните в обява в X (бивш Twitter).

" Скъпи неизвестен адресант на това писмо, блокчетата пемза дойдоха в Помпей. Успех в бъдеще и, както се споделя в Италия, in bocca al lupo (късмет) ", отбелязва Цухтригел
 Помпей, туризъм, пътешестване, проклинание, странни истории, сувенири, пемза, Италия, фотография Публикувано от Габриел Цухтригел Снимка: Twitter
Според него доста туристи, които са откраднали артефакти от мястото, са изпратили извинителни писма, базирайки се на „ проклинание “. Мъжът за следващ път предизвести, че кражбата на предмети от археологически обекти е закононарушение и би трябвало да се алармира на управляващите.
Какво забавно има в Помпей?
Римският град Помпей е прочут с това, че след изригването на Везувий през 79 година сл.н.е. той е „ заровен “ под пласт вулканична пепел (едно от най-мощните вулканични изригвания в цялата история на човешкото съществуване). Дълго време крадци крадат камъни отсам, с цел да ги продават като сувенири на туристи и търговци по света.
 Помпей, туризъм, пътешестване, проклинание, странни истории, сувенири, пемза, Италия, фотография Град Помпей в Италия Снимка: Wikipedia
През последните години италианската полиция доста ускори ограниченията против кражбите на културни полезности. През май 2023 година карабинерите арестуваха 16 души и иззеха повече от 3500 артефакта, получени нелегално по време на разкопки.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР