Патентен данък за малките заведения, за да се запази 9%

...
Патентен данък за малките заведения, за да се запази 9%
Коментари Харесай

Ресторантьори: Кабинетът ни предлага сделка с дявола

Патентен налог за дребните заведения, с цел да се резервира 9% Данък добавена стойност за ресторантьорите – това предлага Министерството на финансите. Приходите от патентния налог ще отиват в общините.

" С Асен Василев не сме правили среща ", посочи пред БНР Павлин Петров, съпредседател на Българската асоциация на заведенията. Той е безапелационен, че финансовият министър се е срещал " с обособени ресторантьори, само че не и с организациите ". Петров разясни, че огромна част от браншовите организации са поискали с писмо среща с туристическите организации след изборите.

Патентният налог е хубаво решение, само че липсват елементи, счита Павлин Петров. Според него остава неразбираема сумата от 100 000 лв. оборот, заложена от министъра на финансите.

Не е направен стандарт за използването на патентен налог. Идеята е хубава, само че би трябвало да се създадат планове през работна група и тогава да се предложи, акцентира представителят на браншовата организация.

В огромна част от заведенията от доста години има пос терминали за улеснение на клиентите, разяснява Петров в предаването " Преди всички ". Според него има обекти, в които не може да се сложат такива пос терминали и това са места, " където няма задоволително добре направена инфраструктура с банката, където няма и банкомат – в малко обитаемо място ".

Ресторантьорите желаят условия, които да са част от тактиката за развиване на туристическия артикул, настоя Павлин Петров и назова предлаганото на този стадий " договорка с дявола ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР