Пъстроцветните дрехи с естествен памук и багрила привличат младите, запленени

...
Пъстроцветните дрехи с естествен памук и багрила привличат младите, запленени
Коментари Харесай

Индийски шалове и шалвари хит сред пловдивските тийнейджъри

Пъстроцветните облекла с натурален памук и багрила притеглят младите, запленени от природосъобразния метод на живот

Дори и да не си падаме по индийските сериали, безспорно сме се заглеждали по пъстрите сарита на героините в тях. Хитовите телевизионни поредици се отразиха на модата и въодушевиха дизайнерите. Така в доста от сбирките бяха включени претекстове от културата на Южна Азия.

Изглежда концепцията за декорирането на рокли, туники и други облекла в индийски жанр се харесва на мнозина, защото се вижда интерес към стоките в индийските магазини.

В един от пловдивските обекти, където продават индийска мода и аксесоари от 13 години, регистрират, че търсенето се ускорява в последно време. Най-предпочитани се оказват пъстроцветните шалове, изясняват продавачите. Основно тяхно преимущество е неповторимата направа от индийски памук, който е обичаен за региона на Югоизточна Азия. Изработката от същинска материя се съчетава с потреблението на естествени багрила за дизайна на шалове и облекла. Тъй като при оцветяването се употребяват само билки и разнообразни растения, можем да бъдем спокойни - липса всякаква синтетика.



Поради тази причина модата от Индия става желана и у нас, и по света. Ориентирани към природосъобразния метод на живот и отдадени на идеята за опазване на екологичното биоразнообразие, доста младежи се насочват към облеклата с обезпечен натурален генезис. А индийската мода дава отговор на това тяхно условие. Освен това посланията на културата харесват на екоактивистите и се съчетават добре с идеологията им.

В няколкото магазина с индийски артикули в Пловдив регистрират, че на триумф измежду младежите се радват и шалварите. Както и другите артикули, те се създават от естествени материали и се продават на налични цени. Единственият им минус е, че се оказват прекомерно проветриви за зимния сезон. Тъй като материята е лека, шалварите са подобаващи за лятото и по-топлите есенни дни.

Спецове означават, че обичайно направените индийски артикули са с високо качество. Всички облекла минават инспекции, при които се организира подробно тестване на платовете. Следи се дали боите са безвредни и дали процентното наличие дава отговор на написаното на етикета.

Внимание заслужават и индийските аксесоари, които да обогатят стила ни и да слагат шеговит акцент даже в случай че сме предпочели по-изчистен, настоятелен жанр. Такива са другите кристали и натуралните камъни. Доста търсени се оказват и месинговите гривни, чието главно преимущество е, че не потъмняват с времето.



Потенциалът на индийската фешън промишленост не остава неразпознат от международните модерно списания, които означават опцията индийските компании да попълнят ниша в съчетаването на модата с обичаи и просвета. Използването на къна при практиките на бодиарт в допълнение е нараснало известността на индийските дизайнери. Подобна наклонност се отразява напълно естествено на стилните сбирки по целия свят, в които моделиерите включват по някой и различен индийски претекст.



Простота и лукс

Според осведомени с индийските фешън течения в облеклата в индийски жанр исторически са заложени две съществени послания - за елементарност и лукс. Произходът на модата с всичките особености е добре изучен с помощта на непокътнатите през вековете статуи. Историците споделят, че индийските дрехи, които познаваме през днешния ден, в действителност водят началото си от времето преди Христа, когато тоалетите са били извънредно елементарни и изчистени, само че са стигали до земята по дължина. Тогава се е залагало повече на разнообразието от украшения с избрана символика. След това са се появили и рисунките по тоалетите.

Медитация и мирис

Освен поради природосъобразната направа на индийските облекла и бижута, в този момент те са търсени и поради това, че са наситени със смисъл във връзка с обичаи и просвета. Те дават и опция да съвместим облекла и аксесоари, за които до момента не сме разкрили най-хубавата композиция. Влизайки в индийските магазини, сигурно ще си доставим и незабравимо прекарване с помощта на ароматните пръчици, които продават. Те също са изцяло естествени и са подобаващи за медитация.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР