Пъстрота от различни стилове ще краси залите на пловдивската галерия

...
Пъстрота от различни стилове ще краси залите на пловдивската галерия
Коментари Харесай

Полъх от изток – изложба на съвременно японско изкуство в Пловдив

Пъстрота от разнообразни стилове ще краси залите на пловдивската изложба „ Резонанс “ този месец. От 5 до 27 ноември всички гости ще могат да се насладят на галерия на модерно японско изкуство – „ Полъх от Изток “. Над 20 създатели ще покажат творчеството си в галерията на ул. „ Парчевич “ 14, гр. Пловдив. Официалното разкриване на изложбата ще бъде на 5 ноември от 18:00 ч., входът е с предложения. В останалите дни достъпът за всички посетители е свободен. Организатори на събитието са Фондация „ Аматерас “, изложба „ Резонанс “ и група Nexus, с поддръжката на Посолството на Япония в България.
Колоритната галерия „ Полъх от изток “, част от 30-ите юбилейни Дни на японската просвета, ще показа духа и тайните на актуалното японско изкуство. Произведенията, които ще бъдат изложени в галерията, са подбрани от над 20 модерни създатели от разнообразни региони на Япония.
Експонатите от изложбата в „ Резонанс “ ще разкрият повече за новаторските и разнородни стилове и техники на творене, измежду които саи минимал арт – особено течение в актуалното изкуство, в което създателите показват японската хармония и тънко възприятие за баланс. Минимал арт дава опция на създателя да разкрие идентичността си посредством елиминиране на всички несъществени форми, характерности или концепции и тъкмо това прави изложбата „ Полъх от Изток “ толкоз неповторима и забавна.
Галерия „ Резонанс “, най-голямата частна изложба в Пловдив, особено дава опция за показване на японско модерно изкуство точно през 2019 година, когато се празнува тройният празник в японо-българските двустранни връзки и Пловдив е културна столица на Европа. Целта на събитието е да показа на българската аудитория един достоверен и непоказван до момента формат на галерия.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР