Пастата представлява тестено изделие, което може да бъде разнообразно по

...
Пастата представлява тестено изделие, което може да бъде разнообразно по
Коментари Харесай

Пастата омръзна на италианците

Пастата съставлява тестено произведение, което може да бъде разнообразно по форма и състав. От епохи пастата се слави като обичайно ядене в Италия, ето за какво няма нищо по-естествено от това по време на отмора в средиземноморската страна да ви предложат спагети, макарони, канелони, тортелини или други сходни произведения от изсушено тесто.

Оказва се обаче, че макар традициите и любовта на италианците към пастата, в последно време потреблението на този специалитет доста е намаляла, оповестява ДПА.

Изследване показва, че преди към десетина години количеството на изядената паста на глава от популацията е било към 28 кг, до момента в който през 2013 година то е 25.3 кг. Очевидно е, че има спад в похапването на специалитетите от типа и този факт не може да остане неусетен.

Явлението се разяснява и от професора по диетология в Неаполския университет Габриеле Рикарди. По думите му през последните години в реалност се следи занижена консумация на паста в Италия, само че за това си има разумно пояснение. Малко или доста обичайните ястия били изместени от фаст фууд вариациите.

Постепенно приемът освен на паста, само че и на самун, и ориз, понижава, счита Рикарди.

 Паста

Според експерта промени се следят и при потреблението на месни артикули и зеленчуци. Колкото и да държи на традициите си Италия, в локалните заведения за хранене към този момент се оферират освен типични за този край блюда. Въобще менюто в заведенията за хранене става все по-разнообразно и готово да угоди на разнообразни вкусови желания.

Не можем да не отбележим обстоятелството, че значително заведения към този момент могат да предложат на посетителите си вегетариански и вегански специалитети, а също и хранителни артикули, които са създадени при екологични условия. И това е напълно обикновено за един актуален ресторант, който има огромна конкуренция.

Поради мощната глобализация все по-често могат да се видят задгранични заведения, предлагащи екзотична кухня като китайските заведения за хранене да вземем за пример. Освен това се трансформират и навиците на хората и тяхното всекидневие. Всичко това няма по какъв начин да не влияе на кулинарните желания на модерни италианец.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР